logo ren

 Szakhatósági engedéllyel újra működhet sport célokra az MH Altiszti Akadémia városi lőtere. Az objektum működését akkor függesztették fel, amikor több mint két hónapja panasszal élt egy szentendrei anyuka, hogy futás közben egy töltényt vélt érzékelni, ami a kiképzőbázisról tévedhetett ki a bicikliútra.

 Az Akadémia parancsnoka több médiában is nyilatkozott, hogy az 1950 óta működő lőtér biztonságos, az elmúlt több mint 60 évben semmilyen baleset nem történt.

 A szentendreiek megnyugtatására a parancsnok azonnal felfüggesztett minden, civil és katonai lövészetet a területen.

 Az ügy kivizsgálását akkor egy független szakértőkből álló bizottság kezdte meg. A vizsgálat jelenlegi szakaszában a szakhatóságok úgy döntöttek, hogy sport célra engedélyezik a lőtér megnyitását az akadémia parancsnokának. Bozó Tibor dandártábornok a március 10-i sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy a lőtér végén lévő több mint 6 méter magas golyófogót megnövelteti a civil lakosság megnyugtatására, ami a lőtér és az Akadémia kerítése között található. Az újra nyitást így, az eddigieknél is nagyobb golyófogó védfal megépítése előzte meg, ami több mint 8 méter magasságban helyezkedik el a lőtér végén.

forrás: tvszentendre.hu

A weboldalon cookie-kat használunk. (részletes tájékoztató)