logo ren

 Kilencven szerződéses legénységi állományú katona, valamint pályakezdő tiszt és altiszt számára kezdődött meg a tízhetes katonai kiképzés Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián a héten.

 Az alapkiképzésre érkezők számára - az adategyeztetés után - az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselői tartottak tájékoztatót, majd a bevonulók megkötötték a szerződéseiket a Magyar Honvédség alakulatainak képviselőivel.

 

 A szálláshelyek elfoglalását követően a bevonulókra különféle egészségügyi vizsgálatok vártak, akik ezt követően átvehették személyi felszerelésüket is.

 Az újoncok a következő két és fél hónapban minden, a katonai szolgálat ellátásához elengedhetetlenül szükséges tudás birtokába jutnak. Az első hét az általános tájékoztató előadásokkal telik, majd az alaki, testnevelési foglalkozások, akadálypálya-, egészségügyi, vegyivédelmi és műszaki kiképzés mellett lőkiképzés és harcászat tárgykörökben is széles körű ismereteket szereznek. Az alapkiképzés utolsó hetében kétnapos záróvizsgán kell bizonyítaniuk felkészültségüket és számot adniuk a megszerzett tudásról.

 A vizsgát sikeresen teljesítők esküt tesznek, majd megkezdik a tényleges katonai szolgálatot a Magyar Honvédség alakulatainál.

Kép és szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

A weboldalon cookie-kat használunk. (részletes tájékoztató)